

به گزارش «اخبار خودرو»،فیدلیتی برقی به عنوان اولین خودرو الکتریکی کشور برای انجام تستهای فنی به ایران آمد.
فیدلیتی برقی در واقع همان چری eQ5 بوده که در قالب یک شاسی بلند جمعوجور طبق زبان طراحی سری الکتریکی مورچه این خودروساز چینی توسعه پیدا کرده است. چری eQ5 که دومین محصول از این سری محسوب میشود نسبت به سایر محصولات چری از طراحی متفاوتی بهره میبرد.
البته در نمای جلوی این خودرو شاهد طراحی مشابه با شاسی بلندهای لینک اند کو هستیم. در نمای عقب خودرو نیز عناصر طراحی مشابه فونیکس FX به چشم میخورد. به طور کلی این خودرو از طراحی جذاب و هماهنگی بهره میبرد. از ویژگیهای طراحی این خودرو میتوان به جلوپنجره بسته همانند سایر خوردوهای الکتریکی، چراغهای چند تکه در جلو و سقف شیبدار اشاره کرد.
چری این خودرو برقی را بر پایه پلتفرم LFS توسعه داده که استفاده از بدنه آلومینیومی با وزن کم و استحکام زیاد جزو ویژگیهای مهم آن محسوب میشود. مشتریان در بازار چین میتوانند فیدلیتی برقی را در سه تیپ مختلف با سه سطح قدرتی متفاوت سفارش دهند.
این خودرو در نسخه پایه قدرتی برابر با ۱۶۱ اسب بخار و گشتاور ۲۵۰ نیوتنمتر را به همراه دارد، در نسخه میانی نیز از قدرتی برابر با ۱۷۸ اسب بخار و ۲۸۰ نیوتنمتر گشتاور بهره میبرد و در تیپ سوم نیز حداکثر قدرتی برابر با ۲۰۱ اسب بخار و گشتاور ۲۹۵ نیوتنمتر را ارائه میدهد.
برای نسخه پایه و میانی این شاسی بلند برقی باتری ۷۰.۱ کیلووات ساعتی با پیمایش ۵۱۰ کیلومتر در نظر گرفته شده است، اما تیپ سوم یا قویتر آن از باتری با ظرفیت ۸۸ کیلووات ساعتی با پیمایش ۶۲۰ کیلومتر با هر بار شارژ بهره میبرد. این خودرو بسته به تیپ با قیمت ۲۲ تا ۲۸ هزار دلار در بازار چین به فروش میرسد.
فیدلیتی برقی در بخش طراحی داخلی همانند بخش بیرون از طراحی مدرن و مینیمال بهره میبرد. از امکانات رفاهی و ایمنی این خودرو نیز میتوان به تعویض هوشمند خط، سیستم نقطه کور، رادار خطی، سیستم جلوگیری از تصادف، سیستم کمکی پارک، کروز کنترل تطبیقی، سیستم عامل هارمونی هواوی، سانروف پانورامیک، سیستم پاکسازی هوا، تشخیص چهره، شارژر بیسیم، نمایشگر مرکزی لمسی و صفحهآمپر دیجیتالی اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مدیرکل دفتر صنایع خودرویی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تا بهمن امسال, ۱ میلیون و ۵۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته, رشدی ۳۰ درصدی را نشان می دهد.
عبداله توکلی افزود: سال گذشته از نظر میزان ( تیراژ ) تولید خودرو در جهان رتبه نوزدهم را داشتیم که با توجه به رشد تولید, می توانیم تا پایان امسال به رتبه چهاردهم ارتقاء یابیم.
وی ادامه داد: در سال ۹۶ یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شد اما بعد از آن در سال های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ سالانه حدود ۸۰۰ هزار دستگاه تولید می کردیم و عملا میزان تولید خودور به نصف کاهش یافت، از همان میزان هم سالانه حدود ۲۰۰ هزار دستگاه بصورت ناقص تولید می شد و در پارکینگ خودروسازان باقی می ماند.
توکلی گفت: امسال موفق شدیم رکورد تولید ماهانه را نیز بشکنیم و در دی ماه حجم تولید ماهانه به ۱۲۷ هزار دستگاه رسید که همه خودروها بصورت عبور مستقیم تولید می شوند و در پارکینگ خودروسازان باقی نمی مانند.
به گزارش تجارت نیوز، راهاندازی سامانه هوشمند سوخت و بومی سازی تجهیزات تولید کارت سوخت در کشور میتواند در کاهش مصرف بنزین نقش موثری داشته باشد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: با راهاندازی سامانه هوشمند سوخت در سال ۱۳۸۵ و سهمیهبندی بنزین در سال ۱۳۸۶، از مصرف افسارگسیخته بنزین در کشور جلوگیری شد و شاهد کاهش ۱۲.۵ درصدی مصرف بنزین در کشور بودیم.
علیاکبر نژادعلی بعدازظهر امروز در آیین رونمایی از تولید کارت هوشمند سوخت، گفت: یکی از چالشهای ما در حوزه تجهیزات سامانه هوشمند سوخت، انحصاری بودن فناوری تراشههای کارت هوشمند سوخت بود که تنها در اختیار چند کشور بود، هماکنون به سمت بومیسازی در حوزه کارتهای هوشمند سوخت گام برداشته و امیدواریم همه فرآیند تولید کارتهای هوشمند سوخت و نیز تجهیزات این سامانه بومیسازی شود و بتوانیم از کشورهای خارجی بهطور کامل بینیاز باشیم.
وی افزود: در زمینه تولید و تحویل کارتهای هوشمند سوخت با مشکلاتی روبهرو شده بودیم که با کمک دوستان ما در شرکت چاپ و نشر بانک ملی، این مشکل برطرف شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی بیان کرد: قرارداد امضا شده با بانک ملی ایران مبنی بر تولید و تحویل یک میلیون قطعه کارت هوشمند سوخت است که تاکنون ۸۰۰ هزار قطعه از آن تحویل شده و ۲۰۰ هزار قطعه دیگر نیز بهزودی تحویل خواهد شد که امیدواریم بتوانیم با این فرآیند، کارت سوخت مالکان خودروها را با سرعت بیشتری تحویل دهیم.
نژادعلی همچنین با دعوت از همه شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه تجهیزات کارت هوشمند سوخت برای تکمیل فرآیند بومیسازی این تجهیزات، گفت: امیدواریم با همکاری شرکتهای دوازدهگانهای که در حوزه پرداخت الکترونیک فعال هستند و میتوانند با سرمایهگذاری در زمینه نوسازی تجهیزات جایگاههای عرضه همکاری کنند، به سمت نوسازی تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری سامانه هوشمند سوخت در کشور حرکت کنیم.
وی با تأکید بر اینکه فناوری سامانه هوشند سوخت نیاز به تعدادی ادوات و ابزار دارد، گفت: ما از خدمات بعضی از شرکتها بهمنظور نوسازی این سامانه استفاده کردهایم، اما با توجه به تأکیدهای مقام معظم رهبری بر حمایت از شرکتهای دانشبنیان بهدنبال شرکتهایی هستیم که بتوانند فناوری سامانه هوشمند سوخت را بومیسازی کنند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به فرسوده و ناکارآمد شدن بعضی از تجهیزات جایگاههای عرضه سوخت، اظهار کرد: تاکنون موفق شدهایم بعضی از تجهیزات سامانه هوشمند سوخت که قدمت ۲۰ ساله دارند، با همکاری چند شرکت دانشبنیان بومیسازی کنیم که امروز چند نمونه از آن در جایگاههای عرضه سوخت نصب و راهاندازی و آزمونهای چندباره آن نیز انجام شده و به مرحله قرارداد رسیده و تولید انبوه آن آغاز و با تجهیزات قدیمی جایگزین شده است.
به گزارش اخبار خودرو ، احمد پویانفر افزود: «در مرحله اول پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی حدود ۲هزار میلیارد تومان اختصاص یافته و این میزان از خط اعتباری داخل تامین شده است و پیگیر خط اعتباری مجزا برای این تسهیلات هستیم و به محض تامین اعتبار مرحلههای بعدی هم پرداخت میشود.»
وی با بیان اینکه به تعهدات خود عمل میکنیم, ادامه داد: «تا ۱۵ اسفند اعتبارات برای خرید ماشینآلات کشاورزی ازجمله تراکتور و کمباین پرداخت میشود.»
معاون اعتبارات بانک کشاورزی با بیان اینکه ۸۰درصد قیمت ماشینآلات داخلی از منابع بانکی تامین میشود، افزود: ۲۰درصد هزینه خرید ماشینآلات را کشاورز به محض توافقنامه پرداخت میکند و همزمان ۲۰ درصد از خط اعتباری بانکی پرداخت میشود و ۸۰درصد مابقی قیمت هم, زمان تحویل به مشتری از خط اعتباری پرداخت میشود.